Huizenkoper praat niet over relatie beëindiging

Uit onderzoek blijkt dat slechts 11% van de mensen met een hypotheek tijdens de aankoop van het huis heeft stilgestaan bij het thema relatiebeëindiging. Met de wetenschap dat één op de drie relaties momenteel in een breuk eindigt, geeft reden tot nadenken.

Het percentage van 11% lag vorig jaar nog op 20%. Aan het onderzoek deden meer dan 1.000 Nederlanders mee.

Geen afspraken gemaakt

Driekwart van de respondenten blijkt ook nog eens niet of nauwelijks afspraken te hebben gemaakt over wat de financiële consequenties zijn van relatiebeëindiging. Scheidingen kunnen problemen opleveren. Denk hierbij aan het vinden van vervangende woonruimte of het overnemen van de woning door één van beiden. Door vooraf goede schriftelijke afspraken te maken kan een hoop problemen worden voorkomen.

De Mediator

Klanten zouden natuurlijk een hypotheekadviseur of een notaris kunnen bevragen. Maar wie weet uit jarenlange ervaring welke problemen er allemaal spelen en hoe deze kunnen worden voorkomen? Inderdaad, onze ervaren Mediators.

Bent u voornemens een samen een huis te kopen, denkt u wel na over de mogelijk gevolgen bij relatiebeëindiging, maak dan een afspraak met één van onze Mediators. Zij kunnen u advies geven en u bijvoorbeeld behulpzaam zijn met het opstellen van een draagplichtovereenkomst.